Нова Зеландия обяви, че би искала да експулсира руски шпиони като

...
Нова Зеландия обяви, че би искала да експулсира руски шпиони като
Коментари Харесай

И Нова Зеландия ще гони руски шпиони заради Скрипал, но има една малка подробност

Нова Зеландия разгласи, че би желала да експулсира съветски шпиони като ответна мярка на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия, единствено че властите не могат да открият каквито и да е сътрудници на Москва в отдалечената страна, намираща се в южната част на Тихия океан, оповестява " Франс прес ".

Десетки съветски дипломати бяха експулсирани през вчерашния ден от Съединени американски щати, Канада, Австралия и разнообразни европейски страни поради нападението с нервнопаралитично вещество против Скрипал и щерка му в британския град Солсбъри на 4 март.

Четете още: Руски посланик, изпъден от Съединени американски щати: Нанесоха ни удар, само че ще се активизираме

Нова Зеландия, която е някогашна английска колония и правилен съдружник на Лондон, предложи кардинална поддръжка, само че призна, че неналичието на съветска шпионска активност значи, че не може да предприеме кой знае какви дейности.
" Направихме инспекция в Нова Зеландия. Не установихме наличието на необявени чиновници на съветското разузнаване тук. Ако установим, ще ги експулсираме ", разяснява министър председателят Джасинда Ардърн по държавното радио.

Четете още: И Австралия изгони съветски дипломати поради случая „ Скрипал”
" Когато са налице редица интернационалните ползи... изненадва ли ме, че Нова Зеландия не е на първо време в листата им? Всъщност не ", добави тя.
По думите на Ардърн, Нова Зеландия " ще продължи да обмисля какви по-нататъшни дейности може да предприеме, с цел да поддържа интернационалната общественост по отношение на офанзивата в Солсбъри ".

Четете още: Лондон за напрежението с Русия: Имаме спор с Кремъл, а не с съветския народ
Русия отхвърля, че стои зад опита за ликвидиране, след който Скрипал и щерка му Юлия са в сериозно положение, като това може би е първото нахлуване с нервнопаралитично вещество в Европа от Втората международна война насам.
Нова Зеландия е член на мрежата за шерване на разследващи данни " Пет очи ", която включва и Съединени американски щати, Англия, Канада и Австралия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР